Maladaptive daydreaming

                  NEDİR

                       En basit tanımıyla aşırı hayal kurma ve bu sebebten toplumdan izole olma,iş yapamama durumudur.

                       Maladaptive Daydreaming'e uyumsuz hayal kurma da diyebiliriz. Uyumsuz hayal kurma kişinin aşırı hayal kurmasının insanlarla iletişimin yerini aldığı ve günlük işlerin aksatıldığı bir durumdur.

                     Maladaptive Daydreaming, bir diğer deyişle “Hayallerin Kontrolden Çıkması” insanı hayattan uzaklaştırıp sürekli şekilde hayal kurmaya neden olan bir psikiyatrik durumdur. Buna uyumsuz hayal kurma da diyebiliriz. Uyumsuz hayal kurma kişinin aşırı hayal kurmasının insanlarla iletişimin yerini aldığı ve günlük işlerin aksatıldığı bir durumdur.



                       Bu durumda üzüldüğüm bir yanılgı vardır.İnsanlar hayal etmektten korkmayın diyorlar.Blog yazılarında Eintein'nın şu sözü oluyor:

                        Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıdır, oysa hayal gücü tüm dünyayı kucaklar, ilerlemeyi teşvik eder ve evrimi doğurur. Kesinlikle bilimsel araştırmada gerçek bir faktördür. 

                      Buradaki yanılgı şudur.Ben bugün doktor oldugumu hayal ediyorum yarın mafya diğer gün hacker oldugumu hayal ediyorum.Hayalimdeki ben İngilizce,Almanca,Japonca biliyor.

                        Realitede bunların hepsinin olması imkansız.Diğer bir şey mafya oldugumu hayal etmem normal mi, beni ileride başarıya mı götürür?Bugün küçük örgütlenerim yarın büyütürüz mü diyecegiz!

                     Yazımı okudugunuz için teşekkür ederim.Lütfen hatalarımı düzeltmekten çekinmeyin.



                       

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

What is Maladaptive daydreaming